Scholing en activiteiten

Jouw huis, mijn huis: samen thuis

Inspiratiebijeenkomst bij de Kinderboekenweek 2023

Een online bijeenkomst vol actie en interactie! We wisselen verhalen, praktische inspiratie en tips uit rond het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis.

Daarnaast gaan we op zoek naar de levensbeschouwelijke uitnodiging van verhalen passend bij het thema van deze Kinderboekenweek. Dit doen we zowel aan de hand van de ‘Kinderboekenweektitels’ als bij inspirerende (nieuwe) titels. Door met andere ogen naar de verhalen te kijken, maken we een verdiepende vertaalslag die we als basis kunnen gebruiken voor onze lessen. We koppelen deze verhalen aan levensvragen én Bijbelverhalen/Bijbelse thema’s en ontwerpen hierbij samen dialogische en activerende werkvormen. We bouwen daarbij voort op ‘dat wat er al is’ en grasduinen door beschikbare materialen rondom dit thema. Op Zinvoller onderwijs vind je lessen bij zowel het thema Thuis (IKOS onderwijs 2019, geactualiseerd 2021-22) als Weg van huis (Op weg met verhalen 2023-24, thema 1). Je krijgt handige ‘zoektips’ en verzamelt ‘onderweg’ wat bij je past. Deze materialen ga je vervolgens verdiepen en actualiseren met behulp van de aangereikte informatie, praktische inspiratie en ontworpen werkvormen. 

Na deze inspiratiebijeenkomst…
* heb je concrete ideeën gekregen en werkvormen ontworpen om op creatieve wijze aan de slag te gaan met het thema Jouw huis, mijn huis: samen thuis
* heb je een verdiepende slag gemaakt op al bestaande materialen rondom het thema (t)huis

 

Cursusleider: A.M. (Myrthe) Kelder
Myrthe Kelder studeerde af in de Sociale Wetenschappen en in de Theologie- en Religiewetenschappen. Ze heeft ervaring als docent Levensbeschouwing in PO, VO en HBO. Momenteel is ze identiteitsbegeleider en adviseur identiteit voor scholen in heel Nederland.

Doelgroep: vakleerkrachten PC GVO
Kosten: PC GVO Scholing en Kwaliteit
Nascholingspunten: 3
Meer informatie:

Deze online bijeenkomst omvat 3 contacturen.

Vakleerkrachten die deelnemen aan deze inspiratiebijeenkomst, maar geen abonnement hebben op Zinvoller onderwijs ontvangen tijdelijk een inlogaccount.

Contact:
2023-24 online

digitaal / online
21-06-2023 van 15:00 tot 18:00
DIGITAAL / ONLINE

Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.

2023-24 online (2)

digitaal / online
28-06-2023 van 15:00 tot 18:00
DIGITAAL / ONLINE

Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.

identiteit | vorming | advies | scholing

VONKT is uw partner voor de organisatie van scholing en activiteiten.