Scholing en activiteiten

Theater en de Bijbel, wat een drama!

Hoe zorg je ervoor dat het Bijbelverhaal gaat leven bij de kinderen? Welke drama oefeningen kun je inzetten om het verhaal naar deze tijd te halen? En hoe zorg je ervoor dat het verhaal en de boodschap beklijft? In deze praktische workshop ga je samen met Remy van Keulen ontdekken hoe je drama en theater op een eenvoudige manier kunt inzetten tijdens je lessen.

Maar waarom zou je drama gebruiken tijdens je lessen? Omdat het een prachtig middel is om je in te leven in de Bijbelse situaties. Je kunt hiermee dieper ingaan op bijvoorbeeld herkenbare gevoelens die Bijbelse figuren hadden en de kinderen zelf ook kunnen hebben. Wat voelde Jozef toen hij in de put zat? Wat zou Zacheüs gedacht hebben toen Jezus hem riep? In plaats van erover te praten, kun je het met drama beleven.

Het verhaal gaat leven wanneer je drama gebruikt.
Ook voor jou, omdat je er helemaal in duikt!

Na deze cursus…
* heb je het belang van drama in je lessen ervaren en geleerd hoe je levendig een verhaal kunt vertellen dat echt beklijft.
* heb je verschillende dramaoefeningen ervaren, die je meteen de volgende dag kunt toepassen in je groep.

Laat je op een leuke manier verwonderen in deze actieve cursus!

 

Cursusleider: Remy van Keulen
Remy van Keulen is acteur en storyteller. Na eerst een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan heeft hij zich ontwikkeld in het vertellen van verhalen op de meest uiteenlopende manieren.
www.wonderleuk.nl

Doelgroep: vakleerkrachten PC GVO
Kosten: PC GVO Scholing en kwaliteit
Nascholingspunten: 3
Meer informatie:

Deze cursus is al gegeven. Voor meer informatie: neem contact op met VONKT. 

Contact:

identiteit | vorming | advies | scholing

VONKT is uw partner voor de organisatie van scholing en activiteiten.