Scholing en activiteiten

Werken met het labyrint

Op zoek naar diepgang in jezelf.

Het labyrint - niet te verwarren met de doolhof - is een oeroude vorm die je middels ronde gangen en wendingen altijd naat het midden leidt. Het gaan van deze weg ervaren mensen wel als de eigen levensweg.
Het labyrint werkt op mysterieuze wijze vaak als een spiegel voor dat wat onbewust de mens verstopt lijkt. Het geeft inzicht in onze valkuilen en kwaliteiten, werkt om verstilling te vinden en verbinding met onszelf, met anderen en met hemel en aarde.

Deze workshop heeft als uitgangspunt het vergroten of verdiepen van zelfkennis. Dat wil zeggen: inzicht krijgen in de patronen van de eigen psyche met het labyrint als instrument.
Na een introductie over het labyrint en een moment van bezinning, lopen de deelnemers het labyrint in stilte. Na afloop worden de ervaringen gedeeld, waarbij de begeleiders de verdieping aanbrengen en de spiegels van het labyrint tonen. Iedere deelnemer ontvangt daarin zijn/haar inzichten.

Het labyrint is breed inzetbaar en neutraal; om de verbinding te maken met levensbeschouwelijk onderwijs en ter ondersteuning van de innerlijke ontwikkeling van studenten en leerkrachten in het algemeen. Het kan het verbindend werken tussen meerdere religies en levensbeschouwingen en is ook voor kinderen een mooi instrument om even tijd te nemen om te spelen en stil te zijn.

 

Begeleiders: Maroesja Veken en Simon Olbertijn.

Doelgroep: leerkrachten, docenten, studenten, kinderen
Kosten: op aanvraag
Meer informatie:

Workshop van 2,5 uur of uitgebreid tot dagdeel, waarbij ervaringen ook worden verwerkt en verdiept door middel van creatieve activiteiten.

Deze workshop wordt aangeboden i.s.m. Labyrintwerkplaats, www.labyrintwerkplaats.nl

Voor meer informatie: neem contact op met Jik van der Laan.

Contact:

identiteit | vorming | advies | scholing

VONKT is uw partner voor de organisatie van scholing en activiteiten.